Menu Sluiten

HUIDPLOOIMETING

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je jouw progressie met betrekking tot vetmassa het beste kunt meten? Een meetlint, weegschaal  of BMI zijn vaak onbetrouwbare meetmiddelen. Je houdt immers de ene periode meer vocht vast dan de andere periode. Daarbij is het mogelijk om aan te komen in gewicht door bijvoorbeeld aanmaak van spiermassa (1 kg spiermassa is gelijk aan 0.66 kg vetmassa) waardoor het lijkt alsof je meer vetmassa zou hebben. Ook is het BMI vaak onbetrouwbaar doordat hier alleen het gewicht en de lengte wordt meegenomen in het resultaat.

Diofit biedt jou de beste uitkomst, namelijk een huidplooimeting. Met een huidplooimeter kan de dikte van een huidplooi worden bepaald.  Met behulp van de gemeten huidplooien kan een voorspelling worden gedaan over de totale lichaamsvet massa. Met recht kan worden gesteld dat de huidplooimeting, behoort tot één van de beste manieren om jouw vetpercentage en vetmassa te berekenen. Op de markt verschijnen er steeds vaker alternatieven, die dezelfde betrouwbare meting garanderen. Echter, blijken deze meters, zoals een elektronische weegschaal of een impedantiemeter, vaak een verkeerd beeld te schetsen.

De werking

Je wordt door een van onze werknemers, door middel van een harpenden huidplooi meter, gemeten. Hierbij worden enkele punten (in de meeste gevallen 4 punten) op je lichaam gemeten:

  • De Biceps (midden voorzijde van uw bovenarm)
  • De Triceps (midden achterzijde van uw bovenarm)
  • Scapulo-thoracaal (onder het schouderblad)
  • Supra-iliacaal (boven het bekken)

Er kan in jouw situatie gekozen worden voor een 7-punts meting als de persoon die de meting verricht deze meting betrouwbaarder inschat. Echter wordt er in de meeste gevallen gekozen voor de 4-punts meting die hierboven beschreven staat. Wij raden je aan om van te voren geschikte kleding te dragen.

Na de huidplooimeting wordt er een berekening gemaakt waarin wij zeer nauwkeurig de vetmassa in percentage kunnen inschatten. Naast de huidplooi meting wordt je gewogen, en wordt je lengte gemeten. Met gebruik van deze waardes krijg je een overzicht mee naar huis waarin alle resultaten plus andere belangrijke waardes zoals je vetvrije massa (kg), basale stofwisselingssnelheid (BMR), calorie behoefte (kcal) etc. staan beschreven. Je krijgt echter niet enkel een overzicht, ook geven wij uitleg en advies met betrekking tot de  gemeten resultaten. Voor de meting, het overzicht en het persoonlijk advies betaal je bij Diofit slechts € 10,- euro.

De huidplooimetingen zullen over het algemeen verricht worden door een man, uiteraard is een vrouwelijke consulent ook mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een vrouwelijke consulent niet alle dagen beschikbaar is.